Οι γιορτές έφυγαν τα κιλά ήρθαν! Όχι για πολύ..


Οι γιορτές πέρασαν αφήνοντας ευχάριστες αναμνήσεις αλλά και παραπανίσια κιλά. Το φαγητό δεν είναι η μόνη αιτία που οδήγησε την ζυγαριά να πάρει τον ανήφορο. Προφανώς η κατανάλωση φαγητού μέσα στις γιορτές ήταν περισσότερη του δέοντος αλλά σίγουρα συνοδέψατε το φαγητό σας με κρασί ή κάποιο ποτό ξεπερνώντας το 1 ποτηράκι. Στη συνέχεια η κατανάλωση των γλυκών ήρθε να προσθέσει επιπλέον θερμίδες και λιπαρά μέσα στην ημέρα. Σε συνδυασμό παράλληλα με τη μειωμένη κίνηση λόγω εορτών και επισκέψεων λειτούργησε στο αποτέλεσμα να πάρετε 1-2 κιλά.

Το κλειδί είναι να πάρετε τον έλεγχο στα χέρια σας και να μην αφήσετε τα 2 κιλά να γίνουν περισσότερα!

Πώς θα χάσετε τα ‹‹εορταστικά›› κιλά?

  ü  Μη ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα με στερητική δίαιτα και παράλειψη γευμάτων διότι θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.

  ü  Υιοθετήστε 3 κυρίως γεύματα (πρωϊνό – γεύμα – δείπνο) να είναι συνδυασμένο με αμυλούχες τροφές (ρύζι, μακαρόνια, πατάτες) και πρωτεΐνη (κρέας, κοτόπουλο, ψάρι). Η σαλάτα σε κάθε γεύμα είναι απαραίτητη.

  ü   Ένα καλό πρωϊνό όπως ημιάπαχο γάλα και δημητριακά ολικής αλέσεως ή φρυγανιές σικάλεως με μαλακή μαργαρίνη και μέλι και ημιάπαχο γάλα ή γιαούρτι χαμηλών λιπαρών με ξηρούς καρπούς και μέλι θα σας γεμίσει με ενέργεια για το ξεκίνημα της ημέρας.

  ü  Καταναλώστε ενδιάμεσα σνακ που θα σας κρατήσουν χορτάτους μέχρι το επόμενο γεύμα. Ένα ενδιάμεσο σνακ μπορεί να είναι φρούτο, ξηροί καρποί, μπάρα δημητριακών, cream crackers σικάλεως με ημιάπαχο τυρί, ημιάπαχο γάλα ή γιαούρτι.

  ü  Καταναλώστε 1-2 φορές / εβδομάδα ψάρι, 1-2 φορές / εβδομάδα όσπρια, 1-2 φορές / εβδομάδα αμυλούχα λαχανικά, 1-2 φορές / εβδομάδα άσπρο κρέας, 1 φορά / 15 ημέρες κόκκινο κρέας.

  ü  Καταναλώστε ένα ελαφρύ δείπνο όπως τοστ, τονοσαλάτα, σαλάτα Caesar΄s ή το φαγητό που έχετε μαγειρέψει το μεσημέρι σε μικρότερη ποσότητα.

  ü  Αποφύγετε να καταναλώνετε γλυκά, αναψυκτικά, σάλτσες, dressings με μαγιονέζα, τηγανητά, αλκοολούχα ποτά, σφολιατοειδή, χυμούς με ζάχαρη.

  ü  Μη ξεχνάτε να καταναλώνετε νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας ή πράσινο τσάι.

  ü  Να θυμάστε ότι πρέπει να ασκείστε! Ακόμη και 30 λεπτά / ημέρα έντονο περπάτημα θα συντελέσει να μειώσετε το βάρος σας.

Μη ξεχνάτε ότι ένας πτυχιούχος διαιτολόγος-διατροφολόγος θα φτιάξει ένα εξειδικευμένο διαιτολόγιο με βάσει τις ανάγκες σας και τις προτιμήσεις σας.


Σχόλια